Omslag VB2022 Deel I Voor webProgrammeren in Visual Basic 2022, Deel I
(Visual Studio Community Edition)

Beschikbaar! ISBN 978-90-72445-73-5

Vijftien hoofdstukken (ruim 300 pagina's) over de programmeertaal Visual Basic 2022.
Geschikt voor zelfstudie & onderwijs! (Voorkennis: Geen)

Prijs € 32,50.
(Verzendkosten binnen Nederland € 5,00. Voor Vlaanderen € 10,00)

KOPEN? Klik hier! Voor meer exemplaren mail je de uitgever

Deel I is geschikt voor .NET versie 6, welke Microsoft heeft opgewaardeerd naar een LTS (long time support) versie die 3 jaar ondersteuning krijgt. Het boek uit 2019 is geheel bijgewerkt naar Visual Basic 2022. De levertijd is 5 werkdagen.

Het boek is bedoeld voor lezers die nog niet eerder programmeerden of die kennis willen maken met event driven programmeren. Er is veel aandacht voor de bouw van interfaces voor Windows apps. Stap voor stap behandelt het de beginselen van programmeren maar laat ook op een basaal niveau kenmerken zien van een object georiënteerde taal.

Er is een tweede deel dat meer specifieke onderwerpen behandelt, zoals het werken met databases, het bouwen van Multiple Document Interfaces, Grafische toepassingen, Communicatie en het aansturen en uitlezen van procescomputers (zoals Arduino). Deze titels zijn niet bedoeld voor ervaren programmeurs!

De onderwerpen in dit eerste deel zijn:

• Interfaces bouwen   • De ergonomie van de interface   • Bouwstenen voor succesvolle Apps  
• Objects, controls, properties, methods & events   • Tijd weergeven en meten  
• Opbouw van de programmeertaal  • Enumeration, Structure & Class  
• Beslissingsstructuren, herhalingsstructuren, threads   • Drag & Drop 
• Debuggen & foutafhandeling   • Algoritme in spelletjes   • Een App compileren en distribueren 
• Windows' gebruikerstaal detecteren & een app in een andere taal laten werken
• Met vele vertalingen van termen, een inhoudsopgave en een index!

Visual Basic 2022 maakt deel uit van Visual Studio Community. Voor studenten, open source ontwikkelaars en zelfstandig werkende programmeurs gratis te downloaden bij Microsoft. Gebruik deze link!  De gebruikte voorbeelden zijn gratis verkrijgbaar via een aan te vragen download link. Inclusief verschillende e-books:

• Installatie van Visual Studio 2022 met daarin Visual Basic.
• Wegwijs in IDE (Integrated Development Environment).
Systeemconstanten zoeken en vinden (kennismakingshoofdstuk).
Enumeraties (kennismakingshoofdstuk).
• Uitwerkingen van de vragen.

NB. De vorige versie is ook nog steeds verkrijgbaar. Klik hier: Visual Basic 2017, Deel I!


Recensies:

31 augustus 2023 - M.J. mailt:

Hoi, ik heb je fantastische boek gekocht en zou graag de ebooks downloaden.
En toen ik met een bloos vroeg: 'Heb je 't al uit dan?', voegde hij er aan toe:
Nee ik heb het zeker nog niet uit, maar leest nu al lekker weg. Dus ik vind het nu al top ;-)
En dat vind ik dan weer top, bedankt!

14 augustus 2023 - P.C. komt áf met een werkelijk heel mooi compliment dat zo ongeveer mijn hele carrière als auteur omvat:

Het is waar dat uw schrijfstijl mij bevalt al sinds de jaren '95 , en het is met die schrijfstijl dat ik veel inzicht kreeg in Visual Basic. Het is een hobby van mij en iets dat ik niet kan laten: het leren van nieuwe dingen. Het is zo dat ik mijn brein op peil houd. Uw boeken hebben mij indertijd heel veel raad gegeven, en die gaan dat nu ook nog doen. Daar twijfel ik niet aan. Zodus ze zijn aangekomen op de luchthaven in Ivoorkust. Nu nog in mijn handen krijgen, dan ben ik gerust.

Het is bijzonder gaaf te weten dat mijn boeken zelfs het Afrikaanse continent bereikt hebben. Dank u meneer P.C. (Mailto: tupagen@hotmail.com)

15 juli 2021 - R. de H. schrijft na een eerste enthousiaste reactie het volgende:

Ik was op zoek naar een goede informatie bundel om weer te beginnen met programmeren. Alles op internet is in het Engels en dat maakt begrijpen soms toch lastig. Ik ben ooit begonnen met VB1 en afgehaakt bij de introductie van .net omdat mijn werk een andere richting in ging. Nu ben ik bezig met Arduino's en ik wil een oude VB6 applicatie opnieuw bouwen met hedendaagse techniek. Internet is je beste vriend maar niets gaat boven een goed naslagwerk, wat ik gevonden heb in de boeken van Gerrit. Deel 1 begint echt met het begin en dat is wel fijn als je er zo lang uit geweest bent. Deel 2 moet je ook gewoon hebben, dat gaat verder met onder andere databases en connectie maken met Arduino. Het is niet allemaal droge kennis, ook achtergrond informatie en leuke anekdotes staan erin. Er zijn voorbeelden die je kan downloaden, de uitleg is helder en plaatjes geven verrijking aan de tekst.

18 september 2020 - Oud fiscalist H.B. laat weten:

In de beginjaren 80 van de vorige eeuw ben ik gaan programmeren in het aloude Basic. (...) Inmiddels ben ik 73 jaar oud en ik mis mijn werk en de intellectuele uitdaging die daar onderdeel van is. Al een paar jaar ben ik op zoek naar die uitdaging en toen vond ik Virsual Basic. En het was gelijk raak. (...) Toen kwam er een zoektocht naar een goed boek. Ik ben nog maar 2 hoofdstukken door en nu al denk ik : een goede keus!

Waaruit we kunnen opmaken dat leren programmeren op oudere leeftijd heel goed mogelijk is en een goede uitdaging kan vormen om actief te zijn en te blijven.

21-8-2020 - Een lezer uit Vlaanderen deelt mee:

Op uw vraag: "Hoe bevallen de boeken" kan ik meegeven dat het inhoudelijke van deel I mij ten zeerste bevalt. Didactische structuur zeer goed. Uitleg, tips en vragen zijn sterke ingrediënten die helpen om de programmeertechniek te begrijpen. Deel I is doorgenomen. Het memoriseren van "Programmeren in VS" zal wat meer tijd vragen.

En de heer G.D. besluit met:

Ik vraag mij steeds af hoe het komt dat ik u zolang in mijn zichtveld heb moeten missen!

9-9-2019 - N.J. vertelt:

Inmiddels heb ik bijna 3/4 van deel 1 gelezen. Ik kan geen recensie achterlaten in facebook omdat ik geen facebook heb. Maar ik kan u vertellen dat het boek goed te volgen is (ook al moet ik erbij zeggen dat ik al een basis cursus VB had gevolgd op internet). (...) Bij deze ook dank voor het schrijven van dit soort boeken. Ze zijn altijd een goed hulpmiddel voor mensen die zelf willen leren. 

Je opmerking over het terugzoeken van termen is genoteerd!

16-6-2019 - G. v.d. M. laat per e-mail weten:

"Hierbij zou ik graag de downloadlink ontvangen. Ik moet zeggen dat het boek prettig wegleest. En ga ook voor deel 2."

Kijk... Dát hoor ik graag! Dank u!

22-5-2018 - J. B. noteert op Bol.com:

"Leuk als je helemaal niets van programmeren weet. Geen diepgang. Aardig boek, maar als je wilt leren programmeren is het heel erg oppervlakkig."

Het is boek is inderdaad geschreven met als doelgroep lezers die nog niets of weinig van programmeren weten en er een idee van willen krijgen hoe dat nu werkt, een appje voor Windows schrijven. Tegelijkertijd krijg je wel alle concepten aangereikt van deze programmeertaal.

16-5-2018 - Van M. vd. S. stuurt een heel aardig compliment. Weliswaar over een voorganger van deze titel, maar toch...

"Ik heb onlangs het boek Basiscursus Visual Basic 6.0 aangeschaft en ben hier erg content mee. Er zijn maar weinig schrijvers die het op een juiste manier brengen. Daarom wil ik een compliment geven. Als ik in de toekomst nog een naslagwerk wil aanschaffen, zal ik eerst kijken of u hem heeft geschreven!"


4-4-2018 - Als de bibliotheek van de Universiteit van Twente je titel opneemt, mag je dat als auteur met gepaste trots vermelden.

31-3-2018 - P.V. schrijft: "Het boek is precies wat ik nodig heb. De eerste indruk is sowieso positief: de indeling en opmaak zijn erg duidelijk."

18-2-2018 - Bob van Katwijk schafte eind 2017 zowel Deel I als Deel II van Programmeren in Visual Basic 2017 aan en bracht in februari 2018 een programma uit waarmee verschillende soorten zonnewijzers weergegeven en afgedrukt kunnen worden. Een leuk project voor scholen! Op deze pagina kun je enkele afbeeldingen van het programma vinden.

De app geeft niet alleen een heel goede indruk van de toepassingsmogelijkheden van Visual Basic 2017 Community Edition, maar laat tegelijkertijd zien dat mijn boeken een inspiratiebron kunnen zijn om een uitgebreide app te bouwen. Ik ben daar als auteur heel blij mee. Ik mocht van Bob even achter de schermen kijken en ik kan je zeggen dat ik stil werd van de wiskunde in de app en de berekeningen die nodig zijn om uiteenlopende typen zonnewijzers en grafieken te tekenen. Wil je er meer over weten, surf dan naar Bob's website.

8 februari 2018: Erik schrijft een korte beoordeling op Bol.com: Goed begrijpbaar ook voor beginners.

En daar voegt hij de volgende cijfers aan toe: 9 Algemene beoordeling / 8 Productinformatie / 9 Levertijd / 9 Bezorging / 10 Contact

6-2-2018 - Een heel mooi compliment van A.S. uit Friesland:

"Op het ogenblik heb ik uw boek 'programmeren in Visual Basic 2017 deel 1' te leen van de bibliotheek. Ik ben zeer te spreken over dit boek en overweeg om dit en deel 2 zelf aan te schaffen. (...) Ik vind het boek echt goed, niet zo’n droge stof en er wordt ook iets gemaakt dat werkt. Heb laatst een boek geprobeerd over Python, maar daar kon je na ¾ van het boek alleen nog maar op het beeld krijgen: 'dit is mijn eerste programma'."

1-11-2017 - Jan Verschaeren voor NBD Biblion constateert:

"Dit boek is ook geschikt voor hbo-opleidingen met de module Visual Basic."

Verder geeft hij een overzicht van Visual Basic versies en benadrukt dat dit boek de gratis versie van Visual Basic binnen Visual Studio 2017 Community behandelt. De recensent voegt er aan toe: "Dit boek is bedoeld voor lezers die nog nooit hebben geprogrammeerd. In vijftien hoofdstukken worden ze wegwijs in Visual Basic. Ieder hoofdstuk bevat afwisselend blokken theorie onder het gelijknamige kopje en stap-voor-stap cursusblokken onder het kopje Praktijk, met waar nodig - kleine - schermafbeeldingen ter verduidelijking. Uiteindelijk kan de lezer eenvoudige apps programmeren, maar om te professionaliseren is verdere studie noodzakelijk."

5-10-2017 - J. uit België schrijft:

"Is het mogelijk me op de hoogte te brengen indien het boek deel 2 verkrijgbaar is aub. Ben een beginneling en heb me al heel wat boeken aangeschaft, maar deze zijn voor mij IDEAAL!"


29-9-2017 - D. laat in een e-mailtje weten:

"In ieder geval ook bedankt voor het schrijven van het boek, tot en met hoofdstuk 3 was het in ieder geval allemaal goed duidelijk en handig voor een terugkerende hobby-programmeur."